11 Şubat 2019 Pazartesi

Çocuklarda soğuk algınlığına ne iyi gelir? Grip ve boğaz ağrısı için doğal öneriler

Kreşe giden 2,5 yaşında bir kızınız varsa, ve çalışan bir anne iseniz, birde İstanbul gibi bir şehirde yaşıyorsanız, herşey ışık hızında akıyor.
İşlerinizin en yoğun olduğu zamanda, bir telefon alıp kızınızın ateşi var diyen bir ses, hemen koşarak eve gidip ne kadar hasta, tam olarak neresi ağrıyor?
Defne gibi konuşkan bir çocuğunuz var ise, hemen size anlatmaya başlayacaktır, boğazım ağrıyor, başım ağrıyor, karnım ağrıyor gibi..

Kendi kendime ve çevremden, okuduğum çeşitli yayınlardan bizim kıza göre bir yol çizdim. Belki şu an bu yazıyı okuyan size ve yavrunuzda da işe yarar.
Ekim gibi başlayıp, Mayıs sonuna kadar, iki güne bir ya da yorgun olduğunu hissettiğiniz günlerde zencefili rendeleyip, gerçek bir bal ve bol sulu bir limon suyu ile karışım oluşturup hergün birer kaşık içirebilir/içebilirsiniz.
Özellikle influensa salgını olduğu dönemlerde, ilk boğazlarda yanma ile başlayan bu hastalık, eğer ilk günden müdahele edilmezde minik bedenlerde yüksek ateşe neden oluyor.
Eğer yıllık izninizda az ise; çocuğunuzu hemen ayağa kaldırmanız gerekir. Zencefil çok kuvvetli bir kök olduğu için; boğazdaki mikrobu hemen yokeder. Saat başı az, az çocuğunuza iğne başı olmayan bir enjektör ile verebilirsiniz. Sonrasında gıcığı sökmek için hep öksürebilir, bunun içinde gündüz ve gece uykusu için odasına buhar makinesi ile havayı yumuşatabilir, kaloriferine su kabı takabilir ya da kettle’da su ısıtıp çocuğun ulaşamayacağı bir yere kaynadıktan sonra ağzını açık koyabilirsiniz. Bu oda içerisindeki havayı yumuşatarak çocuğun öksürüğünü hemen kesecektir.



Birde en önemli konulardan biri, eğer burnu çabuk tıkanan bir çocuğunuz var ise; eğer hergün banyo yaptırıp burnunu açamıyorsanız. Burnuna deniz suyu sıkıp, 1-2 dk sonra da burun aspiratörü ile burnunu temizleyin.
Düzenli yaparsanız çocuğunuz hastalandığında orta kulak iltihabına dönüşmez, diğer türlü burun mukozası baş içerisinde dolaşıp duracak ve ateş yapacaktır. Bunlar tamamen kendi deneyimlerimdir, kendi çocuğumu rahatlattığı için paylaşmak istedim.

Geçmiş olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder